Serviceforbundet

Find dit næste
kursus her

Søg både i alle tilgængelige fælleskurser samt de
kurser Serviceforbundet specifikt tilbyder dig som medlem.

1 måned

Periode

Til

Ugenummer

Til

Tidsrum

Kommende ledige kurser

  • Grundkursus
  • AMR

Kursuskataloget netop nu

0
Aktive kurser i kataloget
0
Forskellige kursusemner

Du kan under dine indstillinger i mitFIU slå underretninger til, når kurser der interesserer dig oprettes.

Tillidsvalgt

Grunduddannelse

Som tillidsvalgt starter du med Serviceforbundets grunduddannelse. Når du har gennemført den, kan du vælge op til 3 tværfaglige kurser om året.

Se grunduddannelsen
Se tværfaglige kurser

Gratis at være på kursus

Det er gratis for dig at være på kursus, både grunduddannelsen og de tværfaglige kurser. Udgifterne betales af Serviceforbundet. Det indebærer, at Serviceforbundet dækker din løn og betaler transport og lommepenge.

Dog er der særlige regler for ansatte i Staten og Folkekirken.

Læs mere om lønrefusion

Praktiske oplysninger

Forbundet afholder fortrinsvis kurser på Konventum/Lo-skolen, Erling Jensens Vej 1, 3000 Helsingør.

Forbundet yder tilskud til løntab og rejsegodtgørelse. Bliver du forhindret i at deltage i et kursus, er det vigtigt at du hurtigt meddeler det. Læs mere herunder

Kursussted

Forbundet afholder fortrinsvis kurser på Konventum/LO-skolen, Erling Jensens Vej 1, 3000 Helsingør.

Hvem betaler min løn, når jeg er på kursus?

Som tillidsvalgt har du normalt ret til at deltage i kurser i din arbejdstid. Dette fremgår af din overenskomst.

Hvis du er ansat i den private sektor, i en kommune, region eller i kooperationen, betaler Serviceforbundet din løn når du deltager i faglig uddannelse. Det sker ved lønrefusion til din arbejdsgiver. Løntabet bliver godtgjort med max kr. 8.500 pr. uge.

Skal der udbetales for dit arbejdstab, skal blanket om løntab, som du får inden kursets start, tilbage til os i udfyldt stand, så vi har den senest en måned efter, du var på kursus.

Udbetalingen til din arbejdsgiver, overføres efter kursets afslutning til din arbejdsgivers bankkonto. Ansatte i Staten og Folkekirken deltager i uddannelsen uden lønrefusion til arbejdsgiver, grundet særlige regler i Staten.

Udbetaling direkte til bankkonto

Efter kursets afslutning modtager du et beløb for transport på din NemKonto. Den svare til den laveste DSB-takst. Skal der udbetales for dit arbejdstab, skal blanket om løntab, som du får inden kursets start, tilbage til os i udfyldt stand, så vi har den senest en måned efter, du var på kursus. Udbetalingen til din arbejdsgiver, overføres efter kursets afslutning til din arbejdsgivers bankkonto. Det er vigtigt, at du hurtigst muligt meddeler os, hvis du bliver forhindret i at deltage i et kursus, så kan vi give plads til en anden kursist.

Lommepenge

Du får lommepenge fra Serviceforbundet, når du deltager på kursus med overnatning. Lommepengene er skattefri og udgør kr. 100 pr. kursusdag. Pengene sættes ind på din NemKonto, når du er færdig med kurset.

Transport- og rejsegodtgørelse

Forbundet betaler udgiften til og fra kursusstedet med den Serviceforbundet betaler for din transport til og fra kursusstedet med den laveste DSB-takst. Har du mere end 5 timers transport, kan du få en flybillet, som bestilles af forbundet. Derfor skal du kontakte Medlem & Uddannelse på fiu@forbundet.dk i god tid før kursusstart. Hvis dit kursus starter kl. 10 eller tidligere, og har du mere end 3 timers transport fra dit hjem, kan du få en overnatning på Konventum fra dagen før. Dette skal vi også have besked om hurtigst muligt på fiu@forbundet.dk. Du kan ikke selv booke overnatning på Serviceforbundets regning.

Kursusspørgsmål

Spørg om alt det praktiske og om kurserne

Glem alt om din skolegang

Et FIU-kursus er helt anderledes. Det er sjovt, lærerigt og brugbart i forhold til dit arbejdsliv. Se bare her

Fælles FIU-kurser

Som medlem har du også adgang til en række kurser i FIU-regi. Se dem ved klik på link herunder.